Prescripteurs de saines addictions

De valorisatie en bescherming van de intellectuele eigendom /
EAN13
9782804437909
ISBN
978-2-8044-3790-9
Éditeur
Larcier
Date de publication
Collection
LSB. MET.PARADI
Dimensions
24 x 16 x 0 cm
Poids
214 g
Langue
français

De valorisatie en bescherming van de intellectuele eigendom /

De

Larcier

Lsb. Met.Paradi

Indisponible
Intellectuele eigendomsrechten nemen een steeds meer belangrijke plaats in binnen de onderneming. Het is daarom niet alleen belangrijk om de verschillende realisaties die binnen een onderneming mogelijks geschikt zijn om door een intellectuele eigendomsrecht te worden beschermd, te kunnen identificeren, maar ook om ervoor te zorgen dat deze rechten effectief aan de onderneming toekomen.

De volgende stap is om vervolgens deze rechten zo goed mogelijk te valoriseren, zowel op fiscaal niveau (de regeling voor belastingstegoeden op R&D activiteiten, het belastingsregime op octrooi-inkomsten...) als op commercieel niveau (licentieovereenkomsten).

Deze bijdrage behandelt deze verschillende kwesties vanuit een praktisch oogpunt: hoe dient men intern een IP audit op te zetten? Hoe kan men zich ervan verzekeren dat de realisaties van werknemers of medecontractanten de eigendom worden van de onderneming? Hoe kan men dit fiscaal optimaliseren? Hoe dient men zijn intellectueel eigendom te valoriseren in het kader van een een licentieovereenkomst (de keuze van een ?goede" licentienemer, het definiëren van de verplichtingen van beide partijen, het berekenen van royalties, het minimaliseren van de risico's...).

Voor de beschrijving in het Frans,klik hier.
S'identifier pour envoyer des commentaires.

Autres contributions de...

Plus d'informations sur Mireille Buydens